MAAHANMUUTTAJAT ja PARIISI

Pariisin musta perjantain mullisti jälleen maailmaa. Pieni ihminen on enemmän kuin ihmeissään kun niin turvallista maailman kuvaamme järkytetään ja paljon outoja odottamattomia asioita tulee kohdalle; pakolaisongelma ja järkyttävät veriteot. Tätä kirjoittaessani olen juuri tullut sairaalasta jossa olin saattamassa ystäväni taivasmatkalle. Elämä päättyi tuskaisen syksyn ja tuskaisten viime vuorokausien jälkeen. Kiitos Jeesuksen, loppu oli kuitenkin rauhallinen. Emme voi ymmärtää emmekä hallita elämää. Tämän elämän rajallisuuden edessä olemme hämillämme. Kuitenkin tiedämme Raamatun perusteella, että Jumala pitää kaiken käsissään ja mitään ei satu ilman Hänen sallimustaan.

Mitä me voimme tehdä? Miten meidän tulee suhtautua maahanmuuttajiin, terroritekoihin ja kuolemaan? Vastauksen eivät ole yksiselitteisiä ja aina oikea vastaus ei edes ole meidän ulottuvilla. Emme voi oikein muuta kuin turvautua Jumalan Sanaan ja luottaa, että Hän tietää mitä tekee ja miksi. Millaisen neuvon Jumala meille on antanut? Jeesus itse oli pakolainen heti syntymänsä jälkeen. Jos Egyptissä ei olisi otettu häntä vastaan niin maailman historia olisi aika erilainen. Vanhassa testamentissa Jumala nuhtelee omaa kansaansa monta kertaa muukalaisvihasta ja osoittaa hyvin selvästi, ettei Mooseksen kautta annettu käsky pitää muukalaisista huolta ollut vahinko. Jeesus sanoi meille, että RAKASTAKAA VIHOLLISIANNE. Ristillä Hän rukoili samoin kuin Stefanus myöhemmin: ”Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät. Kristittynä oleminen ei ole helppoa maailmassa, joka huutaa kostoa ja kaiken synnin suvaitsemista ja hyväksymistä. Ei ole helppoa sanoa, että rakastetaan vihollisia. Ei ole helppoa julistaa totuutta synnistä ja silti olla tuomitsematta syntisiä vaan rakastaa heistä jokaista. Ei ollut helppoa seistä kuolevan miehen sängyn vierellä ja katsella hänen tuskiaan omaisten seuratessa taistelua ja samalla miettiä miksi Herra et jo vapauta väsynyttä matkamiestä.

Kaiken tämän sekamelskan ja ihmetyksen keskellä meillä on kuitenkin Jumala, joka haluaa että me rakastamme toisiamme ja kerromme sanomaa maailmaa muuttavasta Jeesuksesta. Pyhä Henki edelleen tekee työtään siellä missä Hänen annetaan ottaa hallinta valta. Kunpa me uskovaiset jaksaisimme kaiken tämän keskellä seistä rakastaan Jeesuksen puolesta maailman mielipiteistä välittämättä. Jeesus ei huutanut ristillä kostoa kiduttajilleen ja surmaajilleen. Hän ei huuda tänäänkään kostoa äärimuslimeille vaikka ei hyväksykään heidän pahuuttaan. Vain Rakkaus kykenee muuttamaan maailmaa olipa kyse pienestä vihasta ja kostosta tai suuresta. Voiko Jumala rakastaa ympäristöämme minussa ja sinussa?

Vastaa